Kauden 2023-2024 uinnit

18.8.2023

Aiempien kausien tapaan Staminan jäsenille on tarjolla seuran ratavarauksia AaltoAlvarissa omatoimiseen uintiin sekä ohjattua uintivalmennusta. Lisäksi on erillisiä uintikursseja.


Omatoimiuinnit

Staminalle on varattuna AaltoAlvarista uintirata omatoimiuintiin:

  • tiistaisin klo 6.30-8.00 (rata 6) 
  • torstaisin klo 6.30-8.00 (rata 6) 
  • torstaisin klo 19.00-20.00 (rata 5)

Omatoimiuinnit sisältyvät seuran jäsenmaksuun ja rannekkeen saat Sanna Palviaiselta (sande.palv@gmail.com).


Uintivalmennus

Uintivalmennusta järjestetään 9.9.2023 alkaen lauantaisin AaltoAlvarissa. Uintivalmennus maksaa 140€ (koko vuosi). Uintivalmennus on tarkoitettu Staminan jäsenille ja ensisijaisesti heille, jotka edustavat Staminaa tulevalla kilpailukaudella.

Uintivalmennuksessa on yhteensä 80 paikkaa aikuisille ja lisäksi junioreille on varattu yksi uintirata klo 11.30-13.00 olevasta vuorosta. 

Aikuisten uintivalmennuksessa on viisi ryhmää ja jokaisessa ryhmässä on 16 paikkaa. Ryhmäjaon tavoitteena on tasoittaa ryhmäkokoja ja ennen kaikkea tarjota jokaiselle uimarille tavoitetta tukevaa harjoitusta.

Lauantain uintivalmennuksen ryhmät ovat:

Klo 10.15-11.30 (75 min)

  • Ryhmä 1 (reipas matkavauhti alle 2,00 min / 100 m)
  • Ryhmä 2 (reipas matkavauhti yli 2,00 min / 100 m)
  • Ryhmä 3 (tekniikkapainotteinen ryhmä)

Klo 11.30-13.00 (90 min)

  • Ryhmä 4 (Tavoitteena puolimatka, uidaan pitkähköjä ja kovempia settejä)
  • Ryhmä 5 (Tavoitteena  täysmatka, uidaan pidempiä ja kovempia settejä)
  • Juniorit ja kilparyhmä

Aikuisten uintivalmennukseen ilmoittautuminen tapahtuu SuomiSport-järjestelmässä. Paikat ryhmissä täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Mikäli ensisijainen toiveryhmäsi on täynnä, niin ilmoittaudu toiseksi parhaaseen vaihtoehtoon. Ensimmäisenä ilmoittautumaan pääsevät aiemmin uintivalmennuksessa mukana olleet, jotka ovat ilmaisseet halukkuutensa jatkaa valmennuksessa. Tämän jälkeen ilmoittautuminen avataan jonossa oleville. 

Ilmoittautumisvuorossa oleville henkilöille tulee erillinen sähköpostiviesti, jossa on ilmoittautumislinkit kuhunkin valmennusryhmään. Aiemmin uintivalmennuksessa olleiden ilmoittautumisaika on 28.8.2023 klo 8.00 - 3.9.2023 klo 16.00. Tämän jälkeen ilmoittautumaan pääsevät jonossa olevat mikäli uintiryhmissä on vielä vapaita paikkoja.

Uintivalmennus maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Maksua ei palauteta vaikka uimari ei pystyisi osallistumaan harjoituksiin tai vuoroja joudutaan perumaan liikuntatoimen tai järjestäjän toimesta. 


Yleiset ohjeet uinteihin liittyen

Uintiranneke on henkilökohtainen ja kaikki mahdolliset käyttäjämuutokset tulee hoitaa seuran kautta. Ranneketta ei voi siis suoraan luovuttaa toisen Staminalaisen käyttöön, vaikka itse ei sitä käyttäisikään. Uintirannekkeet ovat seuran omaisuutta. Mikäli ranneke häviää tai hajoaa voit lunastaa uuden 8 € maksua vastaan. 

Voit käydä AaltoAlvarissa seuran ratavuoroilla kolmesti viikossa. Rannekkeella ei saa mennä seuran ratavuorojen ulkopuolella uimaan. Rannekkeella ei myöskään pääse AaltoAlvarin kuntosalille.

Muista ilmoittautua nimenhuutoon AINA kun menet uimaan seuran vuoroille. Näin pystymme seuraamaan ratojen käyttöastetta. Nimenhuutoon ilmoittautuminen auttaa myös treenin vetäjää suunnittelemaan ryhmäkokoon sopivia harjoituksia. 

Lisätietoja kauden 2023-2024 uinneista valmennuksen osalta antaa Mira Leskinen (mira@electrofit.fi), uintirannekkeista Sanna Palviainen (sande.palv@gmail.com) ja juniorien valmennuksesta ja harjoituksista Jari Järvinen (jari.t.jarvinen@gmail.com). 


Erilliset uintikurssit

Kauden 2023-2024 aikana Staminan jäsenillä on mahdollisuus ilmoittautua Mira Leskisen pitämälle vapaauintikurssille. Kurssi järjestetään Wellamossa. Kurssilla käydään vapaauinnin alkeita ja tekniikkaa läpi. Kurssi on tarkoitettu aloittelijoille tai jo vähän osaaville uimareille. 

Tarkemmat tiedot kurssin ajankohdista ja ilmoittautumisohjeet tulevat myöhemmin syksyllä.

Lisätietoja vapaauintikurssista antaa Mira Leskinen: mira@electrofit.fi